Eendaagse Geboortereis

Eendaagse Geboortereis

Groepscursus Eendaagse Geboortereis nu ONLINE​​

Tijdens de strenge lockdown zullen alle groepscursussen online plaatsvinden. 

Wil je liever fysiek een cursus volgen? Boek dan een privé cursus aan huis. 

In vogelvlucht neem ik je mee op reis door het geboorteproces. Ik laat je zien hoe perfect het vrouwenlichaam is ontworpen voor een bevalling; van de baarmoederspier, het bekken tot aan de hormonen, maar ook de rol van het zenuwstelsel, het angst-spanning-pijn-syndroom en wat je kan verwachten van de baby, je partner en de zorgverleners tijdens het gehele geboorteproces. Bevallen is samenwerken. En om goed te kunnen samenwerken moet je weten wat je kan verwachten en wat niet.

Durf jij te vertrouwen?

Ik ben ervan overtuigd dat je minder behoefte hebt aan informatie over wat er mogelijk zou kunnen gebeuren, zodra je begrijpt wat het geboorteproces inhoudt, je vertrouwt op jouw lichaam en weet hoe je het proces zelf kunt ‘sturen’. De ‘wat als’ gedachte verschuift naar de achtergrond en jij legt de focus op wat er daadwerkelijk nú is. Je beweegt mee met het geboorteproces, hoe spannend en nieuw dit alles ook mag zijn voor je.

Het belang van ondersteuning

Bevallen is samenwerken. Als vrouw voel je de intensiteit van de weeën groeien en zul je een manier moeten vinden om je lichaam zijn werk te laten doen. Als (geboorte)partner ben je haar steun en toeverlaat. Zonder jouw aanwezigheid en steun kan een vrouw zich verloren voelen. Je kunt het vergelijken met een bootje op zee dat navigeert met behulp van de vuurtoren. Hoe kalm of woest de zee ook is, de vuurtoren zendt onvermoeibaar bemoedigende signalen uit om de kapitein te helpen navigeren.

Wat leer je tijdens de Eendaagse Geboortereis?

Met behulp van mooie beelden laat ik jullie zien hoe prachtig het vrouwenlichaam is ontworpen in relatie tot het geboorteproces. De natuur heeft alles tot in de kleinste details uitgedacht. Ik vertel je graag welke lichaamseigen cadeautjes er op je te wachten liggen.  

Bevallen is niet alleen fysiek, maar juist ook emotioneel en gekoppeld aan jouw gedachtes over geboorte. Wat weten we inmiddels over de relatie tussen jouw gedachtes en de invloed op het fysieke geboorteproces? Kan je zelf het proces ‘sturen’ met je gedachtes? 

Elke vrouw heeft ondersteuning nodig tijdens het geboorteproces. Van een professional die het natuurlijke proces beschermt en bewaakt, maar bovenal van iemand die onvermoeibaar aan haar zijde staat, die haar vertrouwen geeft en helpt navigeren. 

Als (geboorte)partner vervul je een cruciale rol in het geboorteproces. Dit is echter ook een rol die onwennig kan voelen. Ik geef je hele praktische tips die jij kan inzetten, zoals massage en ademhalingsondersteuning waardoor jij haar steun en toeverlaat kan zijn. 

Elke geboorte-ervaring is uniek en vooraf niet te voorspellen. Het proces vraagt om loslaten. Het gaat hier enerzijds om het ‘letterlijk’ loslaten van de baby, maar ook van verwachtingen en andere beperkende gedachtes. Hoe je dat doet? We bespreken het geheim van terugkijken op een prachtige geboorte-ervaring. 

“You will have faith, you will lose faith
and you will regain faith”

Praktische informatie

De Eendaagse Geboortereis is een eenmalige cursus van 4 uur gebaseerd op de Birth by Heart methode.
Je volgt de cursus bij voorkeur met je (geboorte)partner. Je kunt deze cursus op elk moment in je zwangerschap volgen, maar bij voorkeur vanaf 25 weken zwangerschap.

Wil je na het volgen van de Eendaagse Geboortereis je graag specifiek op jouw bevalling voorbereiden? Dat kan! Kijk voor de mogelijkheden bij Jouw BellyBuddy voor een individueel gesprek of het BellyBuddy online pakket.

Vergoeding van de cursus of sessies is deels door de zorgverzekeraar mogelijk. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Prijzen

 • €149,- per koppel
 • maximaal 4-6 koppels
 • Tijdsduur: 4 uur
 • Zaterdagochtend 
 • Tijden online: 10u – 15u (inclusief 1u lunchpauze)
 • Tijden fysiek: 9u – 13u*
 • Locatie: Yoga-Loft 
  Zijlbaan 42a, Leiderdorp

Elke maand start er een nieuwe groepscursus op zaterdag*.

Geef je voorkeursmaand op bij je aanmelding en reserveer je plek!

* Tijdens de strenge lockdown zullen alle groepslessen ONLINE worden gegeven.

Een fysieke cursus is privé aan huis wel mogelijk tijdens de lockdown.

[zie corona informatie]

 • Prijs €299,- 
 • Tijdsduur 4 uur
 • Fysieke cursus aan huis          of online mogelijk*
 • Individuele cursus samen met je (geboorte)partner
 • Data en tijden in overleg

* Ik kom graag bij jullie thuis langs mits iedereen gezond is. 

[zie corona informatie]

Heleen & Huib
zwanger van 1e kindje
Wij hebben de Eendaagse Geboortereis gevolgd. Bij binnenkomst stelde Marieke ons meteen op ons gemak en ontstond er een ontspannen sfeer. In vier uur nam Marieke ons mee in de verschillende aspecten van de bevalling: de lichamelijke aspecten, het verloop en nut van de verschillende fasen, de rol van de partner en praktische tips en tools. Omdat Marieke ervaring heeft als verloskundige, merk je dat ze alles al heeft gezien en van geen vraag opkijkt... lees verder.

Neem contact op

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en vertel je graag meer over mijn diensten!
Aanmelden voor een cursus of het huren van de CUB doe je via het invullen van het registratieformulier. Deze vind je op de pagina van mijn aanbod.
Vul onderstaand contactformulier in voor al je overige vragen en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Je mag me uiteraard ook bellen. Ik doe mijn best om binnen 24u te reageren.