Skip to content

Eendaagse Geboortereis

Eendaagse Geboortereis

Momenteel is mijn aanbod in ontwikkeling
Doe nu mee aan de unieke eenmalige pilot
TWEEdaagse Geboortereis op 10 en 17 Juli
In vogelvlucht neem ik je mee op reis door het geboorteproces. Ik laat je zien hoe perfect het vrouwenlichaam is ontworpen voor een bevalling; van de baarmoederspier, het bekken tot aan de hormonen, maar ook de rol van het zenuwstelsel, het angst-spanning-pijn-syndroom en wat je kan verwachten van de baby, je partner en de zorgverleners tijdens het gehele geboorteproces. Bevallen is samenwerken. En om goed te kunnen samenwerken moet je weten wat je kan verwachten en wat niet.

Durf jij te vertrouwen?

Ik ben ervan overtuigd dat je minder behoefte hebt aan informatie over wat er mogelijk zou kunnen gebeuren, zodra je begrijpt wat het geboorteproces inhoudt, je vertrouwt op jouw lichaam en weet hoe je het proces zelf kunt ‘sturen’. De ‘wat als’ gedachte verschuift naar de achtergrond en jij legt de focus op wat er daadwerkelijk nú is. Je beweegt mee met het geboorteproces, hoe spannend en nieuw dit alles ook mag zijn voor je.

Het belang van ondersteuning

Bevallen is samenwerken. Als vrouw voel je de intensiteit van de weeën groeien en zul je een manier moeten vinden om je lichaam zijn werk te laten doen. Als (geboorte)partner ben je haar steun en toeverlaat. Zonder jouw aanwezigheid en steun kan een vrouw zich verloren voelen. Je kunt het vergelijken met een bootje op zee dat navigeert met behulp van de vuurtoren. Hoe kalm of woest de zee ook is, de vuurtoren zendt onvermoeibaar bemoedigende signalen uit om de kapitein te helpen navigeren.

Wat leer je tijdens de Eendaagse Geboortereis?

Met behulp van mooie beelden laat ik jullie zien hoe prachtig het vrouwenlichaam is ontworpen in relatie tot het geboorteproces. De natuur heeft alles tot in de kleinste details uitgedacht. Ik vertel je graag welke lichaamseigen cadeautjes er op je te wachten liggen.  

Bevallen is niet alleen fysiek, maar juist ook emotioneel en gekoppeld aan jouw gedachtes over geboorte. Wat weten we inmiddels over de relatie tussen jouw gedachtes en de invloed op het fysieke geboorteproces? Kan je zelf het proces ‘sturen’ met je gedachtes? 

Elke vrouw heeft ondersteuning nodig tijdens het geboorteproces. Van een professional die het natuurlijke proces beschermt en bewaakt, maar bovenal van iemand die onvermoeibaar aan haar zijde staat, die haar vertrouwen geeft en helpt navigeren. 

Als (geboorte)partner vervul je een cruciale rol in het geboorteproces. Dit is echter ook een rol die onwennig kan voelen. Ik geef je hele praktische tips die jij kan inzetten, zoals massage en ademhalingsondersteuning waardoor jij haar steun en toeverlaat kan zijn. 

Elke geboorte-ervaring is uniek en vooraf niet te voorspellen. Het proces vraagt om loslaten. Het gaat hier enerzijds om het ‘letterlijk’ loslaten van de baby, maar ook van verwachtingen en andere beperkende gedachtes. Hoe je dat doet? We bespreken het geheim van terugkijken op een prachtige geboorte-ervaring. 

“You will have faith, you will lose faith
and you will regain faith”

Praktische informatie

De Eendaagse Geboortereis is een eenmalige cursus gebaseerd op de Birth by Heart methode.
Je volgt de cursus bij voorkeur met je (geboorte)partner. Je kunt deze cursus op elk moment in je zwangerschap volgen, maar bij voorkeur vanaf 20 weken zwangerschap.

Wil je na het volgen van de Eendaagse Geboortereis je graag specifiek op jouw bevalling voorbereiden? Dat kan! Kijk voor de mogelijkheden bij Jouw BellyBuddy voor een individueel gesprek.

Vergoeding van de cursus of sessies is deels door de zorgverzekeraar mogelijk. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Prijzen

 

 • €175,- per koppel
 • Groep van 4-6 koppels
 • Tijdsduur: +/- 4 uur
 • In het weekend* 
  (ochtend of middag)
 • Locatie: Jan van Houtkade 42, Leiden

*Geef je voorkeursmaand op bij je aanmelding en ik informeer je over de beschikbaarheid.

Alle groepscursus zullen weer fysiek gegeven worden, mits iedereen gezond is. [zie corona informatie]

Wil je liever online of een kleinere groep? Boek dan een privé of een DUO cursus.

De duo cursus is een unieke ervaring om de voorbereiding op de geboorte te delen met één ander koppel. Ideaal als je liever niet in fysiek contact komt met meerdere mensen of je behoefte hebt aan meer persoonlijke aandacht. 

 • € 225,- per koppel
 • Max: 2 koppels*
 • Tijdsduur: 4 uur
 • Datum en tijd in overleg
 • Locatie in overleg**
  (bij mij of jullie thuis)

* Afhankelijk van de aanmeldingen of vraag zelf een ander koppel om mee te doen. 

** tot 5 km vanaf Leiden centrum is inbegrepen in de prijs. 

 • Prijs €325,- 
 • Tijdsduur 4 uur
 • Fysieke bij jou of mij thuis* of online
 • Individuele cursus samen met je (geboorte)partner
 • Data en tijden in overleg

* tot 5 km vanaf Leiden centrum is inbegrepen in de prijs. 

Heleen & Huib
zwanger van 1e kindje
Wij hebben de Eendaagse Geboortereis gevolgd. Bij binnenkomst stelde Marieke ons meteen op ons gemak en ontstond er een ontspannen sfeer. In vier uur nam Marieke ons mee in de verschillende aspecten van de bevalling: de lichamelijke aspecten, het verloop en nut van de verschillende fasen, de rol van de partner en praktische tips en tools. Omdat Marieke ervaring heeft als verloskundige, merk je dat ze alles al heeft gezien en van geen vraag opkijkt... lees verder.

Neem contact op


Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en vertel je graag meer over mijn diensten!
Aanmelden voor een cursus of sessie doe je via het invullen van het registratieformulier. Deze vind je op de pagina van mijn aanbod.
Voor het huren van de CUB baarkruk of het Bevalbad ontvang ik graag het reserveringsformulier die je onderaan die pagina vindt.

Vul onderstaand contactformulier in voor al je overige vragen en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Je mag me uiteraard ook bellen. Ik doe mijn best om binnen 3 werkdagen te reageren.
Waar ben je in geïnteresseerd?