Skip to content

Mijn geboortefilosofie

Mijn geboortefilosofie

Perspectief vrouw

Elke vrouw is perfect ontworpen om in samenwerking met haar ongeboren kind en haar lichaam het geboorteproces te doorlopen. De anatomie van een vrouw en een baby passen zich tijdens de zwangerschap en geboorte op elke verandering aan, met als uitgangspunt een soepele geboorte.

Dit natuurlijke proces wordt gestuurd door verschillende hormonen die elke vrouw van nature bezit, maar wel onderhevig zijn aan diverse (psychosociale) factoren. Vanuit deze gedachte is elke vrouw gemaakt om een kind te laten groeien, te baren en te voeden.

Perspectief kind

Elk kind mag een zachte en soepele geboorte ervaren en verwelkomd worden in een liefdevolle omgeving van mensen die vertrouwen en rust uitstralen. Vlak na de bevruchting ontwikkelt het tastzintuig zich als eerste. Nog voordat een baby kan kijken, horen, proeven of ruiken worden alle indrukken door ‘voelen’ verwerkt en opgeslagen in het onbewuste brein.

De baarmoeder fungeert daardoor als het ware als eerste babykamer. Tijdens de geboorte zal elk kind afscheid moeten nemen van deze beschermde omgeving om verwelkomd te worden in een andere wereld waar de ouders op hem/haar wachten.
"Elke vrouw is perfect ontworpen om in samenwerking met haar ongeboren kind en haar lichaam het geboorteproces te doorlopen."

Perspectief (geboorte)partner

Elke (geboorte)partner is in staat om de vrouw volledig te ondersteunen in het lichamelijke en emotionele proces van de geboorte. De natuurlijke beschermingsinstincten zullen zorgen voor het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving voor de vrouw en het kind.

Zodra de vrouw zich volledig veilig en gesteund voelt, zullen haar natuurlijke baringsinstincten geactiveerd worden. Dit oergevoel van beschermen ontstaat vanuit zelfvertrouwen en ‘weten’ hoe je goed voor jezelf en je vrouw en het natuurlijke proces kunt zorgen.

Perspectief natuur

Zwangerschap en geboorte zijn beide natuurlijke processen, er ontstaat iets dat uitgroeit tot een kind of niet. De natuur zorgt zelf voor deze selectie. Iedereen verlangt naar een gezond verloop en ontwikkeling van de zwangerschap en geboorte. Mijn ervaringen met geboortes is dat er geen één hetzelfde verloopt, en toch volgen ze allemaal eenzelfde soort patroon. Je zou het kunnen vergelijken met de seizoenen. Misschien passeert het proces eerst een druilerige lente, blijft zij hangen in een stormachtige herfst, of word ze plotseling wakker tijdens een zonnige zomer. De natuur met al zijn gezichten hoort bij elke natuurlijke gebeurtenis, dus ook bij het geboorteproces.

Vanuit deze gedachte zijn vele geboortes op een ‘natuurlijke’ wijze verlopen. Al dan niet ondersteund met professionele hulp indien het geboorteproces in zwaar weer terecht komt. Want dat is hoe het zou moeten zijn: een krachtige vrouw die vertrouwt op haar eigen perfect ontworpen lichaam, meebeweegt met alles dat op haar pad komt en hulp kan vragen aan professionals wanneer zij dat nodig heeft.

Kunst van het baren

De kunst van het baren gaat over meebewegen en loslaten. Meebewegen met het natuurlijke proces in je lichaam, meebewegen met de eventuele pijnen en loslaten van verwachtingen en beperkende gedachten. De kunst van het baren gaat niet over iets bereiken, maar over iets ervaren. Want hoe het proces ook zal verlopen, uiteindelijk vindt er een geboorte plaats; die van een kind én een moeder. Vanuit deze gedachte is elke vrouw gemaakt om een kind te laten groeien, te baren en te voeden.

Bekijk hier wat ik je kan bieden

Bekijk hier wat ik je kan bieden

Neem contact op


Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en vertel je graag meer over mijn diensten!
Aanmelden voor een cursus of sessie doe je via het invullen van het registratieformulier. Deze vind je op de pagina van mijn aanbod.
Voor het huren van de CUB baarkruk of het Bevalbad ontvang ik graag het reserveringsformulier die je onderaan die pagina vindt.

Vul onderstaand contactformulier in voor al je overige vragen en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Je mag me uiteraard ook bellen. Ik doe mijn best om binnen 3 werkdagen te reageren.
Waar ben je in geïnteresseerd?