Jouw BellyBuddy

Jouw BellyBuddy

Het proces van zwangerschap en geboorte is niet alleen fysiek, maar juist ook emotioneel. Heb je behoefte aan een buddy, een maatje, met wie je de veranderingen in jouw lichaam en je leven wilt bespreken? Iemand die naar je luistert zonder te oordelen? Iemand die met je meedenkt over praktische zaken? Iemand anders dan een familielid, een vriendin of je partner. Iemand helemaal voor jou?

Helemaal voor jou

Als BellyBuddy wandel ik graag met je mee tijdens de zwangerschap en in voorbereiding op de geboorte. Jouw verloskundige of gynaecoloog zal de medisch begeleiding verzorgen en je veel informatie geven. Je zult keuzes moeten maken en onderzoeken waar jouw behoeftes liggen, want elke geboorte is uniek en jij speelt de hoofdrol. Ik help je graag op weg, zodat jij in vertrouwen kunt bevallen.

Voorbereiding op maat

Elke vrouw en zwangerschap is uniek en daarom pas ik me aan op jouw behoefte en/of jouw situatie. Een BellyBuddy sessie is er voor jou als je je nog beter wilt afstemmen op alle veranderingen in jouw lichaam en je leven, je meer wilt oefenen met ontspanning of omdat je goed geïnformeerd keuzes wilt maken bij een medische indicatie, bijvoorbeeld als je kindje in stuitligging ligt of je nadenkt over een inleiding.

Misschien wil je op 'eigen wijzen' je voorbereiden op de geboorte, maar heb je geen behoefte aan een echte cursus. Dan is de geboortevoorbereiding op maat een mooie start. Afgestemd op jouw behoefte, want jij bepaalt wat jij nodig hebt.

Waar we het over kunnen hebben

Niet eerder heb je zoveel lichamelijke veranderingen gevoeld als nu in je zwangerschap. Wat is normaal en wat niet? En waarom voel je wat je voelt juist daar of op dit moment? Ik vertel je graag meer, zodat je begrijpt hoe fantastisch het vrouwenlichaam zich aanpast en wat je kunt doen bij ongemakken. 

De magie van het ontstaan van nieuw leven, te klein om met het blote oog te kunnen zien, groeit langzaam uit tot jullie kind. Al in de buik ontwikkelt het bewustzijn en belangrijke zintuigen en voel je hem of haar bewegen. Zonder actief ‘iets’ te doen, creëer je als vrouw een meesterwerk.  

Waar je vandaan komt doet er toe; in hoe je opgroeit, welke overtuigingen je meekrijgt en welke kansen je krijgt. Hoe ziet jouw geboorte-mindset eruit? Leg ze eens op tafel en bekijk ze zonder oordeel. Wat valt je op? En wil je er misschien iets aan veranderen?

Elke geboorte-ervaring, zowel hele positieve als minder prettige, spelen een belangrijke rol bij een volgende zwangerschap en geboorte. Het kan nuttig zijn te onderzoeken wat je zou willen herbeleven en wat liever niet, zodat je zonder negatieve bagage deze nieuwe geboorte aangaat.

Zwanger zijn en bevallen zijn heel bijzondere en ook spannende momenten in je leven. Je hebt het waarschijnlijk nog nooit meegemaakt en zoals bij alle nieuwe dingen komen er zenuwen vrij. Voelt het als gezonde spanning of eerder een verlammende onzekerheid? 

Niet alle zwangerschappen resulteren in een baby. Soms bepaalt de natuur dat een kindje beter niet geboren kan worden. Dit verlies heeft vaak een grote impact. Het kan heel eenzaam voelen om dit proces van rouw in stilte te moeten doorlopen, zeker als je kinderwens groot is en je omgeving niet weet wat er speelt.

Zwanger zijn kan soms best als een uitdaging voelen. Je lichaam doet misschien niet meer zo enthousiast mee met al je activiteiten zoals je gewend was. Het vragen om hulp zit niet bij iedereen in zijn genen. Toch kan het nuttig zijn om al in de zwangerschap te oefenen met het vragen om hulp. Want ook als de baby geboren is, zal je soms handen tekort komen. Hulp vragen is dan een cadeau aan jezelf. 

Misschien ben je de eerste in jouw omgeving die zwanger is en heb je het gevoel alles zelf te moeten uitzoeken. Misschien heeft iedereen in jouw omgeving al kinderen en word je overladen met adviezen en spullen. Je wilt niemand tekort doen, maar ook zeker jezelf niet. Wat vind jij belangrijk? En hoe maak jij keuzes?

" Ik vertrouw op mijn intuïtie,
mijn lichaam weet precies wat het moet doen"

Praktische informatie

Heb je behoefte aan een persoonlijke sessie, tijdens een fijne wandeling of een kop thee op de bank? Samen bespreken we jouw behoeftes en maken we een concreet plan voor jouw zwangerschap en geboortevoorbereiding.

Elke sessie neem ik de tijd en help ik jouw vertrouwen in jezelf, de zwangerschap en het geboorteproces te vergroten. Misschien wil je één keertje afspreken, misschien vaker, dat is helemaal aan jou.

Of kies voor de geboortevoorbereiding op maat waarbij ik de highlights van het geboorteproces met je bespreek. Jij bepaalt de onderwerpen die je graag wilt bespreken, zodat je klaar bent voor een fijne geboorte-ervaring. Ik adviseer de geboortevoorbereiding samen met je partner te doen.

Als je me beter wilt leren kennen, kan je gratis een kennismakingsgesprek aanvragen via het contactformulier.

Prijzen

  • Gratis
  • Telefonische kennismaking
  • 20 minuten
  • max. 90 minuten
  • Bij jou thuis of buiten
  • prijs € 99,-

Jij bepaalt het onderwerp waar je graag dieper op in wil gaan. 

  • 3 uur
  • Bij jou thuis
  • € 225,-

Ik neem je mee langs de highlights van het geboorteproces en jij bepaalt welke onderwerpen je graag wilt bespreken. 

Uit te breiden met BellyBuddy sessies. 

Adrie
moeder van Aiden, 1e kindje
Zes weken na de bevalling voelde ik me nog erg onwennig in het moederschap. Ik had het niet zo getroffen met de kraamzorg en liep rond met vragen. Doe ik het wel goed? Krijgt mijn zoontje voldoende voeding? Waarom wil hij altijd vastgehouden worden? En hoe creëer ik ruimte voor mezelf om even te douchen of naar het toilet te gaan? Via een buurvrouw hoorde ik van Marieke. Ik heb haar toen gevraagd twee ochtenden met mij mee te kijken... lees verder

Neem contact op

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en vertel je graag meer over mijn diensten!
Wil je een gratis kennismakingsgesprek, of wil je meer informatie over een cursus? Vul onderstaand contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Je mag me uiteraard ook bellen. Ik doe mijn best om binnen 24u te reageren.