Skip to content

Opfriscursus

Opfriscursus

Momenteel is mijn aanbod in ontwikkeling
De Opfriscursus is deze zomer niet beschikbaar
Ben je al een keer bevallen en heb je geen behoefte aan een volledige zwangerschapscursus?
Wil je je kennis opfrissen en wellicht wat nieuwe ontspanningstechnieken leren?
Met de individuele opfriscursus kijken we samen terug naar je eerdere ervaring(en) en kijken we vooruit naar de volgende bevalling;
praktisch en met alle aandacht voor de informatie die jij nodig hebt om je volledig voorbereid te voelen.

‘Moeder zijn’ ben je al!

Jouw eerdere geboorte-ervaringen maken dat je niet meer zo ‘bleu’ bent zoals de eerste keer. Je ‘weet’ hoe een wee voelt en je hebt gevoeld hoe je lichaam verandert tijdens de geboorte. Of misschien ben je wel bevallen via een keizersnede en ben je nu wel moeder, maar zonder een vaginale geboorte-ervaring. In ieder geval ben je een ervaring rijker dan de vrouwen die voor het eerst moeder zullen worden. Maar wat heb je daar nou precies aan? Het kan zijn dat je je gesterkt voelt door deze ervaring, of je je juist meer zorgen maakt dan de vorige keer. Misschien was het een positieve ervaring, of wil je graag dat het deze keer anders verloopt. Je bent al een moeder, maar elke geboorte is een aparte unieke ervaring.

Waar kunnen we het over hebben

Hoe heb je jouw eerdere geboortes ervaren? Wat vond je prettig en wat zou je deze keer anders willen aanpakken? Door samen terug te blikken op de vorige bevalling(en) krijgen we een beter beeld van jouw startpositie voor dit geboorteproces. 

In vogelvlucht vertel ik je wat jij moet weten over het geboorteproces. Van de baarmoederspier, het bekken en de hormonen; hoe ze in perfecte harmonie samenwerken en je ondersteunen tijdens het geboorteproces

Samen nemen we diverse ontspannings en ademhalingsoefeningen door die jou kunnen helpen tijdens de geboorte; heel praktisch en afgestemd op jouw situatie. 

Om te kunnen ontspannen en je lichaam het werk te laten doen is het fijn om daar een comfortabele houding bij te vinden. Vaak wisselt deze gedurende het geboorteproces. We nemen samen de mogelijke houdingen door. 

Misschien staat hier niet bij waar jij het graag over wilt hebben. Geen probleem! Ik pas me volledig aan jouw behoefte aan, zodat jij alle antwoorden hebt voor de start van jouw geboorte. 

“De geboorte van een kind is ook de geboorte van de moeder.
Die had daarvoor nog niet bestaan. De vrouw wel, maar de moeder, nee. Dat is iets geheel nieuws.”

Praktische informatie

De opfriscursus is een eenmalige individuele cursus van 3 uur. Je volgt de cursus bij voorkeur samen met je (geboorte)partner in het comfort van je eigen huis. Het is handig om oppas te regelen voor de kinderen, zodat jij het middelpunt van de aandacht mag zijn. Je kunt deze cursus op elk moment in je zwangerschap volgen.

Heb je na het volgen van de opfriscursus behoefte aan extra gesprekken? Dat kan! Kijk voor de mogelijkheden bij Jouw BellyBuddy voor een individueel gesprek of het BellyBuddy online pakket.

Vergoeding van de cursus is deels door de zorgverzekeraar mogelijk. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Prijzen

  • Prijs €225,- 
  • Tijdsduur 3 uur
  • Fysiek aan huis of online*
  • Individuele cursus samen met je (geboorte)partner
  • Gegeven door een voormalig verloskundige
  • Afgestemd op jouw behoefte
  • Data en tijden in overleg
* tot 5 km vanaf Leiden centrum is inbegrepen in de prijs.
Caroline
moeder van Janne, 2e kindje
Het gesprek met Marieke draagt eraan bij dat ik zin heb in de bevalling en dat ik het gevoel heb dat ik handvatten heb waar ik me aan kan vasthouden. We hebben het gehad over mijn eerste bevalling en wat ik daarin heb gemist. Ze wist dat direct om te zetten in positieve acties met betrekking tot de komende bevalling. Haar positiviteit en enthousiasme zorgen voor een levendig gesprek waarin je ook alle ruimte krijgt om goed na te denken over je wensen. Na het gesprek heb je concrete wensen op papier... lees verder

Neem contact op


Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en vertel je graag meer over mijn diensten!
Aanmelden voor een cursus of sessie doe je via het invullen van het registratieformulier. Deze vind je op de pagina van mijn aanbod.
Voor het huren van de CUB baarkruk of het Bevalbad ontvang ik graag het reserveringsformulier die je onderaan die pagina vindt.

Vul onderstaand contactformulier in voor al je overige vragen en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Je mag me uiteraard ook bellen. Ik doe mijn best om binnen 3 werkdagen te reageren.
Waar ben je in geïnteresseerd?