Skip to content

Laat ik mij eens voorstellen

Laat ik mij eens voorstellen

Wat leuk dat je mij gevonden hebt! Mijn naam is Marieke. Ik ben geboren in Leiden en hier heb ik, behalve tijdens mijn studie verloskunde, ook altijd gewoond. Ik geniet van wandelingen in het bos en op het strand met mijn leenhond en ik houd ervan om tijdens de salsa- of yogales met mijn lichaam bezig te zijn. Ik ben actief, geniet van doe-het-zelfklussen in huis en tuin en kan ook genieten van een heerlijke avond thuis op de bank.

Al van kinds af aan ben ik gefascineerd door baby’s en door kinderen. Ik was zestien toen ik mee mocht lopen met een verloskundige en die nacht werd Bram geboren. Vol verwondering heb ik de oerkracht van het geboorteproces en het intense geluk van de ouders mogen aanschouwen. Vanaf dat moment wist ik dat ik zo dicht mogelijk bij geboortes wilde zijn.
"Vol verwondering heb ik de oerkracht van het geboorteproces en het intense geluk van de ouders mogen aanschouwen."
Na het behalen van mijn vwo-diploma, ben ik verloskunde gaan studeren in Rotterdam. Ik heb hier kennisgemaakt met alle soorten en maten zwangerschappen en bevallingen. De vrouw, de baby, de partner, de situatie, eerdere ervaringen en overtuigingen; allemaal hadden ze op hun eigen manier invloed op het geboorteproces. Als verloskundige werd het voor mij een uitdaging om recht te doen aan de wensen van zwangere vrouwen en het natuurlijke geboorteproces; ik gun het elke vrouw om te bevallen op een manier die voor haar goed voelt.

In de loop van de tijd kwamen de zwangerschappen steeds dichterbij. Ook mijn vriendinnen werden zwanger. Ik keek mee bij momenten van onzekerheid, mocht er voor hen zijn bij verdriet of ik kon praktisch met hen meedenken.
Welke draagzak paste bij hen? Hadden ze die box nou echt nodig? Hoe vulden zij hun dagen praktisch in met een baby? Mijn vriendinnen waren op zoek naar (h)erkenning, een maatje om hun gevoelens te delen. Samen zochten we naar de voor hen juiste weg in alle informatie die er tijdens hun zwangerschap en als verse moeder op hen afkwam.

Inmiddels heb ik mijn baan bij de reguliere verloskunde opgezegd. Uit alle ervaring en kennis die ik op allerlei manieren in de geboortezorg heb opgedaan, is BellyBuddy ontstaan. Ik geloof in de natuurlijk kracht van de vrouw en dat is dan ook wat ik met BellyBuddy wil bereiken. Bevallen? Dat kan jij! In de reguliere geboortezorg was het voor mij niet altijd mogelijk om met de aandacht en tijd van nu met de vrouw mee te kijken. De kennis die ik heb opgedaan wil ik graag delen. In vertrouwen en verbinding help ik jou op weg naar een mooie geboorte-ervaring en in jouw eerste stappen in het moederschap. Ik hoop gauw kennis met je te maken.

Liefs, Marieke

Bekijk hier wat ik je kan bieden

Bekijk hier wat ik je kan bieden

Neem contact op


Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en vertel je graag meer over mijn diensten!
Aanmelden voor een cursus of sessie doe je via het invullen van het registratieformulier. Deze vind je op de pagina van mijn aanbod.
Voor het huren van de CUB baarkruk of het Bevalbad ontvang ik graag het reserveringsformulier die je onderaan die pagina vindt.

Vul onderstaand contactformulier in voor al je overige vragen en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Je mag me uiteraard ook bellen. Ik doe mijn best om binnen 3 werkdagen te reageren.
Waar ben je in geïnteresseerd?