fbpx Skip to content

CUB baarkruk huren

CUB baarkruk huren

Wat is een CUB baarkruk?

CUB is een afkorting van "Comfortable Upright Birth" en is ontwikkeld door Cass McNamara, een verloskundige uit Engeland. De CUB is een fijne, comfortabele, opblaasbare ondersteuning, die lijkt op een poef, speciaal ontworpen om vrouwen te helpen bij een natuurlijke bevalling.

Anders dan de klassieke baarkruk (die vaak alleen in het laatste uur wordt gebruikt), kan de CUB jou tijdens het gehele geboorteproces ondersteunen. Thuis of in het ziekenhuis. Een ideale buddy dus!

Hoe werkt het precies?

De CUB bestaat uit 2 gescheiden kamers die je met de meegeleverde elektrische pomp binnen een paar tellen kunt opblazen. Elke kamer is verdeeld in compartimenten waardoor de CUB heel stevig en stabiel is en er verschillende houdingen op aangenomen kunnen worden. Zo kan je zelf actief de houding zoeken en uitproberen die op dat moment het prettigste voor je voelt.

Daarnaast is de CUB zo ontworpen dat er een kleine inkeping is die precies voldoende ruimte geeft aan de baby om geboren te kunnen worden wanneer een vrouw op de CUB zit (zoals bij een baarkruk). Maar er is óók voor de bolle buik voldoende ruimte, zodat je er comfortabel overheen kan hangen. Tussen de weeën door is dit (staand of op je knieën) een hele fijne houding.

Waarom zou ik een
CUB willen gebruiken?

Tijdens het geboorteproces zal elke vrouw op zoek gaan naar de meest comfortabele houding. Vaak wisselt deze van staan, zitten, liggen of hangen. Deze bewegingen van het lichaam dragen bij aan een optimaal verloop van het geboorteproces. Al eeuwenlang baren vrouwen hun kinderen en van oudsher deden vrouwen dat altijd verticaal. Dit is de meest logische en natuurlijke houding voor zowel de vrouw als de baby. Het beeld van liggend op de rug op een bed baren, is ontstaan doordat artsen in deze houding het beste zicht hebben op het geboorteproces. In sommige situaties is deze houding ook wenselijk, maar zolang hier geen reden voor is, kan de vrouw het beste een andere comfortabele houding aannemen.

De CUB is een uitermate geschikt hulpmiddel om verticaal te zijn tijdens het gehele geboorteproces, zowel voor het opvangen van de weeën als de daadwerkelijke geboorte.

Hoe je de CUB kunt gebruiken

"Al eeuwenlang baren vrouwen hun kinderen en van oudsher deden vrouwen dat altijd verticaal."

Voordelen van de CUB

Praktisch

 • Minimaal 3 volle weken
 • Automatisch verlenging
  (tot maximaal 3 weken na de uitgerekende datum)

Ik adviseer de CUB  vanaf 37 weken zwangerschap te huren.

 • € 55,- voor drie volle weken
 • Mocht de baby nog niet geboren zijn, dan wordt de huurperiode automatisch verlengd voor €10,- per week.
 • Tot maximaal 3 weken na de uitgerekende datum
 • Voor elke huurperiode wordt een borgsom van € 80,- in rekening gebracht

 • De borgsom krijg je, na schoon en tijdig retourneren van de CUB weer teruggestort op je rekening.

 • Eventuele verlengingskosten worden verrekent met de borgsom.  
 • Bekijk hier de huurvoorwaarden

Huur nu direct de CUB baarkruk

Huur nu direct de CUB baarkruk